SEMENSKI KROMPIR

Krompir dober, vse dobro

Vsi si želimo pridelati zdravo in okusno hrano. Zato vodilni žlahtnitelji krompirja ustvarjajo nove sorte in zato podjetje Interseme skrbi, da imamo v Sloveniji na voljo res dober krompir.

Vrhunski izbor odpornih sort

V ponudbi podjetja Interseme so številne sorte, ki so zaradi uspešnega žlahtnjenja v veliki meri odporne na spremenjene klimatske pogoje in na bolezni. Nove sorte omogočajo bolj donosno pridelavo, porabnikom pa zagotavljajo bolj zdrave plodove, saj je potreba po kemičnem tretiranju pri teh sortah občutno manjša. V razvoj novih sort in v njihovo uspešno gojenje je vloženo veliko strokovnega dela. Odličen krompir danes ni več naključje.

Zgodnje sorte so najbolj donosne

Med vsemi pridelovalci krompirja so zgodnje sorte najbolj cenjene. Ne le zato, ker prvi pomladni krompir obogati jedilnike. Rane sorte krompirja na trgu dosegajo najvišje cene, pridelovalcu pa zagotavljajo zanesljiv prihodek že v začetku sezone pridelave. Interseme zagotavlja odlično izbiro ranih sort. Sloviti slovenski kifeljčar, sorta Kresnik, najbolj zgodnji med vsemi Arrow, La Strada, Riviera … Za vsak namen uporabe boste lahko izbrali ravno pravo. Vse rane sorte so v podjetju Interseme na voljo tudi v malih pakiranjih.

Zdrava in okusna hrana

Med najnovejšimi sortami posebej izstopajo Alouette, Twister in Levante, ki so imune na krompirjevo plesen na listih in gomoljih, na plesen pa sta zelo odporni tudi sorti Rudolph in Gatsby. Izboljšane in nove sorte krompirja predstavljajo velik napredek na področju prehrambnih lastnosti krompirja. Plodovi so bolj zdravi in čvrsti, pridelani so bistveno bolj naravno. Za porabnika pa je zelo pomembna tudi okusnost plodov. Interseme ima v svoji ponudbi veliko sort, ki so bile na predstavitvah in tekmovanjih v Sloveniji prav posebej dobro ocenjene. Kot najbolj okusni sorti sta bili največkrat ocenjeni sorti Constance in Ranomi, sorta Manitou pa je večkratni zmagovalec tekmovanja Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi.

Zgodnje sorte

Srednje zgodnje sorte

Srednje pozne sorte

Pozne sorte