RAZVOJ IN KAKOVOST

Vaš selektor krompirja

Podjetje Interseme zagotavlja celostno, profesionalno ponudbo. V sodelovanju z vodilnimi svetovnimi ponudniki semenskega krompirja prinaša na slovenski trg najnovejše razvojne dosežke, z lastnim znanjem pa vse nove sorte preizkuša na slovenskih poljih in izbere tiste, ki obetajo največ.

Visoka profesionalnost za odličen produkt

  • Inovacije centra Agrico Research omogočajo gojenje odpornejših sort krompirja, ki bodo v prihodnosti kljubovale spremenljivim pogojem pridelave.
  • Krompir je skrbno pregledan v Agrico Quality centru. Zato bolje kot kdorkoli vemo, kako vam svetovati, da bi iz semenskega krompirja dobili najboljše rezultate.
  • Krompir iz Škotske odlikuje odlična kakovost in zdravstveno stanje z bistveno nižjo populacijo virusov kot pri semenskem krompirju, pridelanem v celinski Evropi.
  • Zahteve kupcev so ključno vodilo podjetja Interseme, ki s trajnostno naravnanostjo širi izkušnje in znanje ter tako prispeva k učinkoviti pridelavi krompirja v Sloveniji. Interseme je zavezano visoki profesionalnosti, ki prinaša koristi vsem.

Preizkušeno v Sloveniji

Krompir, ki ga žlahtnita Agrico in Cygnet PB, sadijo, vzgajajo in ga jedo v več kot sto državah po svetu. Lokalni pogoji in naklonjenost različnim sortam se v različnih okoljih razlikujejo. Interseme v Sloveniji  nudi širok nabor semenskega krompirja, primernega za konvencionalno in organsko pridelavo. Različne sorte vsako leto preizkušajo na poskusnih poljih po vsej Sloveniji. Rezultati teh poskusov v kombinaciji z najnovejšimi strokovnimi znanji omogočajo, da Interseme v svojo ponudbo uvršča najboljše sorte za sajenje v Sloveniji in svojim kupcem profesionalno svetuje.

Zato je Interseme lahko tudi vaš selektor krompirja.

Najbolj priljubljene sorte krompirja

Izboljšane in nove sorte krompirja so odporne na spremenjene klimatske pogoje in na bolezni, hkrati pa imajo odlične prehrambne lastnosti in so zelo okusne.