O PODJETJU

Pameten kmet ima odličen krompir

Slovenija je že od nekdaj dežela dobrega krompirja. Danes se lahko pohvali, da s sajenjem najnovejših žlahtnih sort krompirja uspešno premaguje izzive okolja, ki vplivajo na pridelavo, hkrati pa sledi sodobnim zahtevam porabnikov.

Podjetje Interseme je vodilni slovenski ponudnik semenskega krompirja

Ob ustanovitvi, leta 2010, si je podjetje Interseme za svoje poslanstvo izbralo oskrbo slovenskega trga z najboljšimi sortami krompirja. Kot specializirano podjetje za trženje semenskega krompirja sodeluje z vodilnimi žlahtnitelji krompirja na svetu, ima bogato strokovno znanje in dobro pozna domače razmere. Zato lahko ponudi izbor najboljših sort za sajenje v Sloveniji, ki jih pridelovalci cenijo zaradi dobrega pridelka, porabniki pa zaradi zdravega in okusnega krompirja.

Interseme je ekskluzivni zastopnik dveh priznanih svetovnih ponudnikov

Agrico iz Nizozemske je vodilni žlahtnitelj novih sort krompirja v svetu in se uvršča med največje proizvajalce semenskega krompirja. Cygnet Pep iz  Škotske je vodilni žlahtnitelj na Škotskem, kjer vzgajajo predvsem belo mesnate sorte, ki so v Sloveniji posebej cenjene. Interseme na slovenski trg tako prinaša najnovejše sorte krompirja, ki so v največji meri odporne na bolezni in odlično prenašajo ekstremne klimatske razmere. Kakovost semena teh dobaviteljev je višja od povprečne kakovosti semena na slovenskem trgu, saj imata oba zelo visoke interne standarde kakovosti, ki presegajo zahteve Evropske direktive.

Interseme pomembno prispeva k slovenskemu razvoju pridelave krompirja

Slovenskim pridelovalcem predstavlja zadnje dosežke žlahtnjenja krompirja v svetu na zelo nazoren in učinkovit način, na številnih poskusnih poljih in strokovnih predstavitvah. Pridelovalcem nudi strokovno podporo, hkrati pa v Slovenijo prinaša nove standarde na področju oskrbe s semenskim krompirjem. Poleg najboljših sort tujih dobaviteljev ima v svoji ponudbi tudi priljubljene slovenske sorte semenskega krompirja. Skupaj s preudarno izbiro semena pa podjetje svojim kupcem zagotavlja tudi odličen prodajni servis in strokovno podporo pri izbiri sort.

Interseme ničesar ne prepušča naključju, rezultati so vidni povsod.

Zato je Interseme lahko tudi vaš selektor krompirja.

Osebna izkaznica

Podjetje Interseme

Prodaja

Najbolj priljubljene sorte krompirja

Izboljšane in nove sorte krompirja so odporne na spremenjene klimatske pogoje in na bolezni, hkrati pa imajo odlične prehrambne lastnosti in so zelo okusne.