STROKOVNI NASVETI

Prazen žakelj ne stoji pokonci

Izkušnje štejejo. Stara modrost pa nas uči, da je bolje dvakrat vprašati, kot pa zgrešiti smer. Pridelava krompirja se nenehno spreminja, saj se spreminja naše okolje in prihajajo nove sorte. Vsi se vsak dan in nenehno učimo.

Nasveti

Nekaj strokovnih nasvetov za gojenje vam je na voljo tudi na tej spletni strani, ko se z miško pomaknete navzdol.

Veliko koristnih informacij o posameznih sortah lahko najdete v Opisih sort, v veliko pomoč vam je lahko Kalkulator za sajenje, pregled sort pa je zelo nazorno prikazan v naših katalogih. Tudi za kuhanje krompirjevih jedi vam z veseljem lahko damo kakšen nasvet, kliknite na naše Recepte.

Interseme je ekskluzivni zastopnik dveh priznanih svetovnih ponudnikov

Agrico iz Nizozemske je vodilni žlahtnitelj novih sort krompirja v svetu in se uvršča med največje proizvajalce semenskega krompirja. Cygnet Pep iz  Škotske je vodilni žlahtnitelj na Škotskem, kjer vzgajajo predvsem belo mesnate sorte, ki so v Sloveniji posebej cenjene. Interseme na slovenski trg tako prinaša najnovejše sorte krompirja, ki so v največji meri odporne na bolezni in odlično prenašajo ekstremne klimatske razmer. Kakovost semena teh dobaviteljev je višja od povprečne kakovosti semena na slovenskem trgu, saj imata oba zelo visoke interne standarde kakovosti, ki presegajo zahteve Evropske direktive.

Zato je Interseme lahko tudi vaš selektor krompirja.

Osebna izkaznica

Podjetje Interseme

Prodaja

Najbolj priljubljene sorte krompirja

Izboljšane in nove sorte krompirja so odporne na spremenjene klimatske pogoje in na bolezni, hkrati pa imajo odlične prehrambne lastnosti in so zelo okusne.