Semenski krompir

  • Krompir AGATA
    Krompir sorta Agata

    Zrelost: zgodnja sorta

    Barva kožice: svetlo rumena

    Barva mesa: svetlo rumeno

    Gomolji: okroglo ovalni, zelo plitva očesca, lepa in gladka kožica

    Namen: Za pridelavo ranega krompirja, odlična sorta za pranje, pakiranje in prodajo na tržnici. Agata je razvrščena v AB tip (solatni tip krompirja).

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: sorta je v svetu močno uveljavljena in je zelo tolerantna na hladne pomladi.

  • Krompir AGRIA
    Krompir sorta Agria

    Zrelost: pozna sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: močno rumena

    Gomolji: podolgovato ovalni s plitvimi očesci

    Namen: je odlična jedilna sorta, BC kuharskega tipa, ki se dobro skladišči, primerna za industrijsko pripravo pomfrita in čipsa.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: priporočamo dognojevanje z manjšim odmerkom dušika, tako preprečimo pojav fizioloških napak in pokanja gomoljev.

  • Krompir PRIMURA
    Krompir sorta Primura
    Zrelost: zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: veliki, ovalni s plitvimi očesci

    Namen: Vsestransko uporabna sorta za poletno in zgodnjo jesensko uporabo.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta je dokaj občutljiva, predvsem na plesen, zato priporočamo uporabo novejših sort sta RIVIERA in ARIZONA.

  • Krompir ALOUETTE
    Krompir sorta Alouette

    Zrelost: srednje zgodnja sorta

    Barva kožice: izrazito rdeča

    Barva mesa: rumena

    Gomolji: veliki, ovalni, izenačeni, imajo plitva očesca

    Namen: Vsestransko uporabna jedilna sorta, AB kuharskega tipa. Dobra sorta za svežo porabo in skladiščenje, kot tudi za pranje in pakiranje.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Alouette je odporna na plesen na listih in gomoljih.

    * na voljo samo BIO seme

  • Krompir AMBITION
    Krompir sorta Ambition

    Zrelost: srednje pozna sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: veliki, podolgovato ovalni s plitvimi očesci

    Namen: Je zelo dobra jedilna sorta, BC kuharskega tipa, za svežo porabo in pomfrit.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: priporočena saditev na 32 cm (40.000 rastlin/ha), količina dušika naj bo manjša od standardne, dognojevanje pa povečuje nastavek gomoljev.

  • Krompir ARINDA
    Krompir sorta Arinda

    Zrelost: srednje zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: številni in veliki, podolgovato ovalne oblike

    Namen: Vsestransko uporabna jedilna sorta, odličnega okusa zelo priljubljena na Notranjskem in Primorskem. Arinda je primerna za pečeni krompir B kuharskega tipa, kot tudi za ostale jedi.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: V stresnih letih priporočamo zgodnejši izkop, ko gomolji še niso pretirano veliki. S tem preprečimo sekundarno rast in pokanje gomoljev (ob dognojevanju dodajati manjše količine dušika).

  • Krompir CAROLUS
    Krompir sorta Carolus

    Zrelost: srednje pozna

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: izenačeni ovalni z rdeče obarvanimi plitvimi očesci

    Namen: Odlična sorta za pridelavo ekološkega krompirja, BC kuharskega tipa, vsestransko uporabna jedilna sorta, primerna za pomfrit. Dobro se tudi skladišči.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta je primerna za vse vrste tal, daje srednje velik pridelek in ima rada dobro pripravljeno ter založeno zemljo.

    * na voljo samo BIO seme

  • Krompir CARLINGFORD
    Krompir sorta CarlingfordZrelost: pozna sorta

    Barva kožice: bela

    Barva mesa: bela

    Gomolji: zelo izenačeni in številni, srednje veliki, okroglo ovalni s plitvimi očesci.

    Namen: Belo mesnati gomolji AB kuharskega tipa ne izgubljajo jedilne kakovosti.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta je zelo rodovitna in odporna na viruse. V sušnih obdobjih priporočamo namakanje. Se odlično skladišči.

     

  • Krompir CERISA
    Krompir sorta Cerisa

    Zrelost: zelo zgodnja sorta

    Barva kožice: rdeča

    Barva mesa: rumena

    Gomolji: manjši, podolgovati

    Namen: Cerisa je odličnega okusa, AB kuharskega tipa, specialiteta, ki je namenjena za pridelavo zelo zgodnjega krompirja, manjših podolgovatih gomoljev, odlična je za solate, primerna tudi za kuhanje in pečenje.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Ima atraktiven izgled in je dobrega okusa ter odlične jedilne kakovosti, z veliko vsebnostjo suhe snovi. Bolje uspeva na lažjih tleh in je dobro odporna na viruse.

  • Krompir CONSTANCE
    Krompir sorta Constance

    Zrelost: srednje zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: ovalno okrogli, veliko število velikih gomoljev

    Namen: Ima lepo kožico in je primerna za pranje in pakiranje. AB kuharskega tipa, srednja vsebnost suhe snovi – 20% daje sorti prijeten okus.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Primerna je za vse vrste tal, odporna na sekundarno rast in pokanje.

  • Krompir EVOLUTION
    Krompir sorta Evolution

    Zrelost: srednje zgodnja sorta

    Barva kožice: rdeča

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: veliki, podolgovato ovalni s plitvimi očesci

    Namen: Za svežo uporabo, solate, kuhanje in pražen krompir, AB kuharskega tipa, sorta je primerena za pakiranje

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Atraktivno temno rdeče barve z visokimi pridelki, posebno primerna za lažja tla. Dobro odporna na mehanske poškodbe pri izkopu.

  • Krompir EXCELLENCY
    Krompir sorta Excellency

    Zrelost: srednje zgodnja do srednje pozna sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: veliki, podolgovato ovalni, z zelo plitvimi očesci

    Namen: Sorta BC kuharskega tipa, za svežo porabo, odlična sorta za čips, pomfrit in pečen krompir.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta zagotavlja visoke pridelke lepih gomoljev, odličnih za skladiščenje. Pri izkopu se skušajte izogniti mehanskim poškodbam.

  • Krompir FALUKA
    Krompir sorta Faluka

    Zrelost: srednje zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: krem bela

    Gomolji: veliki, podolgovato ovalni, izenačene velikosti s plitvimi očesci

    Namen: Dobra jedilna sorta B kuharskega tipa, primerna za svežo porabo. Pri kuhanju se ne razbarva.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Pridelovanje je možno na vseh tipih tal , sorta je namreč tolerantna na vročinske udare in močno odporna na bolezni, sekundarno rast in mehanske poškodbe, gomolji ne pokajo. Faluka daje zelo visoke pridelke. Po izkopu ima dolgo dormanco, zato je primerna za daljše skladiščenje.

  • Krompir GOURMANDINE
    Krompir sorta Gourmandine

    Zrelost: srednje zgodnja

    Barva kožice: svetlo rumena

    Barva mesa: rumena

    Gomolji: srednje veliki, podolgovato ovalni s plitvimi očesci

    Namen: Dobra jedilna sorta, izvrstna za solate AB kuharskega tipa.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Spomladi se sorto zbudi s temperaturnim šokom, sicer prične z rastjo zelo počasi. Priporočena sadilna razdalja je na 27 cm (50.000 rastlin/ha). Pridelek se odlično skladišči (5° C), dolgo časa ohranja kakovost gomoljev.

  • Krompir ISLE OF JURA
    Krompir sorta Isle of Jura

    Zrelost: pozna sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: krem bela do svetlo rumena

    Gomolji: veliki, izenačeni, ovalni z zelo plitvimi očesi

    Namen: Za svežo porabo, pražen krompir, pečenje in pomfrit, BC kuharskega tipa. Sorta je primerna za pranje in pakiranje.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Dobro prenaša stresne razmere, predvsem sušo. Tudi v slabih rastnih pogojih, daje visoke pridelke kvalitetnih in izenačenih gomoljev, ki se dobro skladiščijo. Priporočamo saditev novejše, rodovitnejše in okusnejše sorte, kot je CASABLANCA, saj ima lepše in bolj izenačene gomolje.

  • Krompir JAERLA
    Krompir sorta Jaerla

    Zrelost: zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: veliki, okroglo ovalni s plitvimi očesi

    Namen: Za svežo porabo, AB kuharskega tipa. Pri kuhanju meso ostane čvrsto.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta je primerna za strojni izkop, ni občutljiva na mehanske poškodbe. Občutljiva pa je na hladne pomladi. Priporočamo novejše sorte RIVIERA, ARROW… Primerna tudi krajše skladiščenje. Priporočamo saditev novejših, rodovitnejših in okusnejših sort, kot sta ARIZONA in RIVIERA saj imata lepše in bolj izenačene gomolje.

  • Krompir KENNEBEC
    Krompir sorta Kennebec

    Zrelost: srednje pozna sorta

    Barva kožice: svetlo rumena

    Barva mesa: bela

    Gomolji: zelo veliki, okroglo ovalni s plitvimi očesci

    Namen: Ima dobro jedilno kakovost, zlasti za pomfrit, BC kuharskega tipa, dober je tako za svežo porabo, kot za skladiščenje, saj ima dolgo dormanco.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta je odporna na sušo, občutljiva na udarce, ter na dognojevanje z dušikom. Zelo rade se pojavijo fiziološke napake. Priporočamo saditev novejših, rodovitnejših in okusnejših sort, kot sta BRIDGET IN VOLARE, saj imata lepše in bolj izenačene gomolje.

  • Krompir KRESNIK
    Krompir sorta Kresnik

    Zrelost: zelo zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: bela

    Gomolji: številni, majhni, zaviti ter izrazito podolgovate oblike, z zelo plitvimi očesci

    Namen: Je kifeljčar za zgodnjo pridelavo na vrtovih in prodajo na tržnici. Je zelo kakovostna jedilna sorta za svežo porabo in pripravo okusnega mladega krompirja AB kuharskega tipa. Tradicionalna slovenska sorta, izredno cenjena, še posebno za mlad pečen krompir.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Zaradi specifične oblike in občutljivosti na mehanske poškodbe priporočamo ročni izkop.

  • Krompir LUSA
    Krompir sorta Lusa

    Zrelost: srednje pozna sorta

    Barva kožice: rdeča

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: izenačeni, zelo veliki, ovalni s plitvimi očesci

    Namen: Čvrsti tip krompirja, primeren za svežo porabo, solate,kuhanje in praženje AB kuharskega tipa.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Nova sorta, ki daje visoke pridelke lepih in kvalitetnih gomoljev izrazito rdeče barve. Sorta je odlično odporna na različne bolezni in udarce. Dobro se tudi skladišči.

  • Krompir MANITOU
    Krompir sorta Manitou

    Zrelost: srednje pozna sorta

    Barva kožice: svetlo rdeča

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: podolgovati, srednje veliki, zelo izenačene velikosti in oblike, očesca niso opazna

    Namen: Za svežo porabo in daljše skladiščenje, vsestransko uporabna sorta, odlična za kuhanje in praženje, sorta je AB kuharskega tipa, vsestransko uporabna in je nadomestilo za sorto Desiree.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta je enostavna za pridelavo saj je odlična v različnih podnebnih razmerah in odporna na posamezne bolezni. Občutljiva je na Sencor, zato priporočamo uporabo drugega pripravka. Manitou je zmagovalec DPK (Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi) leta 2007 in 2009.

  • Krompir MARIS BARD
    Krompir sorta Maris bard

    Zrelost: zgodnja sorta

    Barva kožice: bela

    Barva mesa: bela

    Gomolji: veliki, podolgovato ovalni s srednje plitvimi očesci

    Namen: Odlična jedilna sorta AB kuharskega tipa, ki daje pri ranem izkopu visoke pridelke. Maris Bard se zaradi svoje kvalitete zelo dobro prodaja kot zgodnji krompir na tržnici. Ima zelo dolgo dormanco, zato se dobro skladišči. Med skladiščenjem ne izgublja kvalitete.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: V pridelavi ranega krompirja z belim mesom je v Sloveniji najbolj razširjena sorta. Da se izognemo fiziološkim napakam (rjava pegavost, votlo srce) zmerno dognojujemo z dušikom. Za pridelavo ranega krompirja priporočamo novi sorti Arrow in Casablanca, ki sta bolj odporni na bolezni, še posebej krastavost. Sorti uspešno nadomeščata doslej najbolj razširjeno sorto.

  • Krompir ROMANO
    Krompir sorta Romano

    Zrelost: srednje zgodnja

    Barva kožice: rdeča

    Barva mesa: krem bela

    Gomolji: veliki, okroglo ovalni z zmerno globokimi očesci

    Namen: Vsestransko uporabna in odlična jedilna sorta, BC kuharskega tipa, primerna za kuhanje, pečenje, pomfrit in čips. Namenjena je za ozimnico in ima dolgo dormanco.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta se izredno dobro skladišči, ker ima dolgo dormanco in ni zahtevna za skladiščenje. Na voljo je tudi novejša in rodovitnejša sorta Rudolph, ki uspešno nadomešča sorto Romano.

  • Krompir RUDOLPH
    Krompir sorta Rudolph

    Zrelost: srednje pozna sorta

    Barva kožice: temno rdeča

    Barva mesa: bela

    Gomolji: veliki, izenačeni, okroglo ovalni, z rahlimi očesci

    Namen: Vsestransko uporabna in odlična jedilna sorta B kuharskega tipa. Priporočamo za proizvodnjo glavnega pridelka, ker se Rudolph odlično skladišči, vse do spomladanske porabe.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta dobro prenaša klimatske neugodnosti in ni občutljiva, zato gomolji ne pokajo in stresi ne povzročajo sekundarne rasti. Ob gnojenju naj bo odmerek dušika manjši, priporoča se nekaj več kalija. Tudi v slabših rastnih pogojih daje izjemno visoke pridelke.

  • Krompir SANTE
    Krompir sorta Sante

    Zrelost: srednje zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: veliki, številni, okroglo ovalni s srednje plitvimi očesci

    Namen: Vsestransko uporabna kakovostna jedilna sorta B kuharskega tipa. Fiziološko zreli gomolji se v začetku razkuhajo, po krajšem skladiščenju pa težava izzveni. Primerna je tudi za predelavo v pomfrit. Zaradi odpornosti na bolezni, se je v zahodni Evropi sorta uveljavila tudi v ekološki pridelavi.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta ni občutljiva in dobro prenaša spremenljive podnebne razmere. Gomolji ne pokajo in stresi ne povzročajo sekundarne rasti. Sante je primeren za srednje dolgo skladiščenje.

    * na voljo tudi BIO seme

  • Krompir SAVIOLA
    Krompir sorta Saviola

    Zrelost: srednje pozna sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena do rumena

    Gomolji: veliki, podolgovato ovalni, izenačene oblike in velikosti z zelo plitvimi očesci

    Namen: Za svežo uporabo, B kuharskega tipa, primeren za solate, zelo dobrega okusa, za proizvodnjo visokih srednje poznih pridelkov.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Zelo visoki pridelki s primerno vsebnostjo sušine. Saviola je odlično odporna na bolezni in na mehanske poškodbe. Občutljiva je na Sencor, zato je obvezna uporaba drugega herbicida.

  • Krompir SUNSET
    Krompir sorta SunsetZrelost: pozna sorta

    Barva kožice: rdeča

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: veliki, podolgovati s plitvimi očesci

    Namen: Ima odlično jedilno kakovost, za splošno vsestransko uporabo BC kuharskega tipa. Odlično se tudi skladišči.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta zelo pozno dozori. Primernejša je za srednje težka in težka tla. Pri dognojevanju priporočamo manjšo porabo dušika.

     

  • Krompir VOLARE
    Krompir sorta VolareZrelost: srednje zgodnja do srednje pozna sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: bela

    Gomolji: veliki, okroglo ovalni s plitvimi očesci

    Namen: Za svežo porabo, primerna za solate, kuhanje in pražen krompir, B kuharskega tipa, dobrega okusa.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorto odlikujejo visoki pridelki, vendar je občutljiva na Sencor, zato priporočamo uporabo drugih pripravkov.

  • Krompir DESIREE
    Krompir sorta Desiree

    Zrelost: srednje zgodnja do srednje pozna

    Barva kožice: rdeča

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: veliki, podolgovato ovalni s srednje plitvimi očesci

    Namen: Za svežo porabo, pomfrit, kuhanje, sorta za splošno porabo, primerna za daljše skladiščenje.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Priporočamo saditev novejših, rodovitnejših in okusnejših sort, kot so MANITOU, SUNSET, ESMEE, saj imajo lepše in bolj izenačene gomolje.

  • Krompir ESMEE
    Krompir sorta EsmeeZrelost: zgodnja sorta

    Barva kožice: rdeča

    Barva mesa: rumena

    Gomolji: veliki, podolgovato ovalni, številni in izenačeni z zelo plitvimi očesci, kožica pa je lepa ter gladka

    Namen: Sorto uvrščamo v AB kuharski tip, je zelo okusna ter vsestransko uporabna.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Daje visoke pridelke. Uporabniki so to sorto opisali kot najboljšo med »rdečekožnimi«. Primerna je za pridelavo tako zgodnjega krompirja, kot tudi glavnega pridelka, saj se izvrstno skladišči.

     

  • Krompir CASABLANCA
    Krompir sorta CasablancaZrelost: zgodnja sorta

    Barva kožice: bela

    Barva mesa: krem bela

    Gomolji: srednje veliki, okroglo ovalni s plitvimi očesci

    Namen: Casablanca je odlična večnamenska jedilna sorta, BC kuharskega tipa, ki daje visoke pridelke. Sorta je namenjena za svežo uporabo in že pri zgodnjem izkopu doseže visoke pridelke. Kožica se hitro utrdi, zato je sorta odlična tudi za pranje in pakiranje.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta je primerljiva s sorto Maris Bard. Je podobne jedilne kvalitete, vendar bolj odporna na navadno krastavost in druge bolezni, ter je izredno enostavna za pridelavo. Odlikuje se predvsem z velikim številom lepo izenačenih gomoljev, ki so primerne tržne velikosti.

     

  • Krompir ARIZONA
    Krompir sorta ArizonaZrelost: srednje zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: zelo veliki in izenačeni, ovalne oblike in očesca zelo plitva

    Namen: Zelo visok pridelek lepo oblikovanih gomoljev, primerna za svežo porabo in tudi pečenje, AB kuharskega tipa. Arizono priporočamo za vsa višje ležeča področja, kjer je vegetacija krajša in saditev kasnejša. Dobre rezultate daje v vseh tipih zemlje.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Stabilna in zanesljiva sorta . Dobro je odporna na sekundarno rast in pokanje gomoljev, kot tudi na mehanske poškodbe pri izkopu. Čeprav je srednje zgodnja je primerna za skladiščenje.

     

  • Krompir RIVIERA
    Krompir sorta RivieraZrelost: zelo zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: veliki, izenačeni, okroglo ovalni s srednje plitvimi očesci

    Namen: Odlična jedilna sorta, AB kuharskega tipa, ki daje pri zelo ranem izkopu visoke pridelke lepih gomoljev z gladko kožico. Za svežo porabo.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta se je zelo dobro pokazala v letih, ko je težave povzročala suša. Zdrav pridelek se lahko dobro skladišči do pozne jeseni. Dobro prenaša tudi večje količine dušika, potrebna je redna zaščita proti plesni. Večji pridelovalci pričnejo zaščito proti plesni izvajati pri 50% vzniku, s 50% aktivne snovi pripravka. Sorta je dobro odporna na viruse.

     

  • Krompir ARROW
    Krompir sorta ArrowZrelost: zelo zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: bela

    Gomolji: podolgovato ovalni s plitvimi očesci

    Namen: Sorta je namenjena za pridelavo zelo zgodnjega kvalitetnega krompirja z belim mesom, primernega za kuhanje in pečenje AB kuharskega tipa. Kožica je lepa, gladka, zato je odličen tudi za pranje in pakiranje.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Arrow je najzgodnejša sorta na slovenskih poljih in vrtovih, tudi v stresnih in suhih letih zagotavlja hitre in visoke pridelke. Za hiter, zgodnji pridelek je potrebno, da se krompir nakali in posadi v dovolj ogreto zemljo. Z nakalitvijo lahko dolžino vegetacije še skrajšamo, tvori se tudi večje število gomoljev. Priporočamo globljo saditev in dobro osipanje, ker se gomolji tvorijo bolj pod površjem. Skladišči se zelo dobro, zato je primeren tudi za majhne pridelovalce, ki si želijo tako zgodnjega krompirja, kot tudi krompirja za rano ozimnico v eni sorti.

     

  • Krompir LA STRADA
    Krompir sorta La stradaZrelost: srednje zgodnja sorta

    Barva kožice: svetlo rumena

    Barva mesa: bela

    Gomolji: okroglo ovalni, zelo plitva očesca, lepa in gladka kožica

    Namen: Za pridelavo srednje ranega krompirja za prodajo na tržnici. La Strade je razvrščena v AB tip krompirja, primerna za pečenje in kuhanje, splošno porabo.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Priporočamo manjši odmerek dušika in redno zaščito proti plesni.

  • Krompir MANHATTAN
    Krompir sorta ManhattanZrelost: srednje pozna sorta

    Barva kožice: svetlo rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: okroglo ovalni, plitva očesca, srednje debeline

    Namen: Za pridelavo srednje poznega krompirja, veliki pridelki, za skladiščenje in sorta za splošno porabo, kuhanje, praženje, pečenje, zaradi dokaj okrogle oblike tudi primerni za pranje in pakiranje.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Priporočamo dobro in redno zaščito proti plesni.

  • Krompir ADATO
    Semenski krompir ADATO

    Zrelost: srednje pozna sorta

    Barva kožice: svetlo rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: srednje veliki, podolgovato ovalni s plitvimi očesci

    Namen: vsestransko uporabna sorta, BC kuharskega tipa, primerna tako za kuhanje kot tudi za cvrtje in pečenje

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: sorta ni občutljiva na metribuzin, priporoča se ustrezno preventivno zaščito proti plesni

  • Krompir LAUDINE
    Semenski krompir LAUDINE
    Zrelost: srednje zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: rumena

    Gomolji: srednje veliki, podolgovato ovalni s plitvimi očesci

    Namen: vsestransko uporabna sorta, odlične jedilne kakovosti, AB kuharski tip

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: odporen na viruse, prašno krastavost in črno nogo

  • Krompir POMMERANT
    Semenski krompir POMMERANT
    Zrelost: srednje zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: veliki, enakomerni, podolgovato ovalni s plitvimi očesci

    Namen: vsestransko uporabna sorta, odlične jedilne kakovosti, AB kuharski tip z visoko vsebnostjo suhe snovi, odličen za cvrtje

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: zaradi dolge dormance se dobro skladišči, odporen na nematode in delno odporen na viruse

  • Krompir MELROSE
    Semenski krompir MELROSE
    Zrelost: zgodnja sorta

    Barva kožice: svetlo rdeča

    Barva mesa: močno rumena

    Gomolji: srednje veliki, ovalni s plitvimi očesci

    Namen: vsestransko uporabna sorta, odlične jedilne kakovosti, B kuharski tip z visoko vsebnostjo suhe snovi

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: ni občutljiv na metribuzin, priporoča se preventivna zaščita pred plesnijo

  • Krompir SPECTRA
    Semenski krompir SPECTRA
    Zrelost: srednje zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: srednje veliki, ovalno ovalni, s zelo plitvimi očesci

    Namen: vsestransko uporabna sorta, za svežo porabon AB kuharski tip, z nižjo vsebnostjo suhe snovi.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: sorta ima odlične kulinarične lastnosti, primerna za krajše skladiščenje. Ni občutliva na metribuzin.

  • Krompir VOGUE
    Semenski krompir VOGUE
    Zrelost: zgodnja sorta

    Barva kožice: rumena

    Barva mesa: rumena

    Gomolji: veliki, ovalno podolgovati , s plitvimi očesci

    Namen: vsestransko uporabna jedilna sorta, primerna za svežo porabo, ima zelo dobre kulinarične lastnosti, AB kuharski tip.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: veliki gomolji, odporna na krastavost, primerna za krajše skladiščenje.

  • Krompir GATSBY
    Zrelost: srednje pozna sorta

    Barva kožice: bela

    Barva mesa: krem bela

    Gomolji: veliki, gladki in izenačeni, ovalne oblike, s plitvimi očesci

    Namen: vsestransko uporabna jedilna sorta, primerna za svežo porabo, kuhanje in pečenje

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: sorta je okusna, ima odlične kulinarične lastnosti in daje visoke pridelke. Rastlina je močna in odporna na plesen, krastavost in črno nogo.

  • Krompir SALAD BLUE
    Zrelost: srednje pozna sorta

    Barva kožice: vijolična

    Barva mesa: vijolična

    Gomolji: številni, srednje veliki, ovalno podolgovati, s srednje globokimi očesci

    Namen: vsestransko uporabna sorta, primerna za svežo porabo in daljše skladiščenje. Uporabljamo jo kot dekoracijo, istočasno pa je zelo okusna.

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: daje srednje velik pridelek in je dobro odporna na bolezni. Intenzivnost vijolične obarvanosti mesa je odvisna od tipa tal. Sorta SALAD BLAU je iskana v restavracijah in hotelskih kuhinjah kot dekoracija k morskim jedem, odlična je za solate.

  • Krompir RANOMI
    Semenski krompir RANOMI
    Zrelost: zgodnja sorta

    Barva kožice: svetlo rumena

    Barva mesa: svetlo rumena

    Gomolji: srednje veliki, izenačeni, podolgovato ovalni s plitvimi očesci

    Namen: vsestransko uporabna sorta, za svežo porabo in kratkotrajno skladiščenje. Primerna za kuhanje, praženje in pečenje

    Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta ima odlične kulinarične lastnosti. Rana, visok pridelek. Odporna na krastavost, nematode in krompirjev rak.