Podjetje Interseme

Kar sadiš, to pridelaš

Ob ustanovitvi, leta 2010, si je podjetje Interseme za svoje poslanstvo izbralo oskrbo slovenskega trga z najboljšimi sortami krompirja. Kot specializirano podjetje za trženje semenskega krompirja zato sodeluje z vodilnimi žlahtnitelji krompirja na svetu, slovenskim pridelovalcem pa ponuja le v Sloveniji preizkušene sorte. Poglavitno vodilo pri izbiri sort, ki jih ponuja Interseme, sta donosnost pridelave in kakovost pridelka.

Interseme je ekskluzivni zastopnik dveh priznanih svetovnih ponudnikov.

Agrico iz Nizozemske je vodilni žlahtnitelj novih sort krompirja v svetu in se uvršča med največje proizvajalce semenskega krompirja. Cygnet Pep iz  Škotske je vodilni žlahtnitelj na Škotskem, kjer vzgajajo predvsem belo mesnate sorte, ki so v Sloveniji posebej cenjene. Interseme na slovenski trg tako prinaša najnovejše sorte krompirja, ki so v največji meri odporne na bolezni in odlično prenašajo ekstremne klimatske razmer. Kakovost semena teh dobaviteljev je višja od povprečne kakovosti semena na slovenskem trgu, saj imata oba zelo visoke interne standarde kakovosti, ki presegajo zahteve Evropske direktive.

Odlična oskrba s semenskim krompirjem

Podjetje Interseme nenehno sledi razvojnim dosežkom v svetu. Največjo pozornost posveča izboru sort najvišje kakovosti, ki jih redno preizkuša v slovenskih razmerah. Poleg najboljših sort tujih dobaviteljev ima v svoji ponudbi tudi priljubljeno slovensko sorto kifeljčarja Kresnik. Skupaj z odlično izbiro semena pa podjetje svojim kupcem zagotavlja tudi odličen prodajni servis in strokovno podporo pri izbiri sort.

Podjetje Interseme - Agrico