Page 10 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 10

Grenadirmarš



              Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC


             600 g krompirja, 200 g trgancev (natrgano
          rezančno testo) ali rezančne krpice, 150 g dimljene
           slanine, 100 g kuhane klobase (ostanki pečenke
          ali suhega mesa), 80 g čebule, 60 g svinjske masti
                ali olja, sesekljan peteršilj, majaron,
                        sol, mleti poper

           Krompir v olupkih skuhamo, olupimo in narežemo
           na rezine. Testenine skuhamo v vreli slani vodi, jih
          odcedimo in pokapamo z oljem (da se ne sprimejo).
          Na maščobi prepražimo na kocke narezano slanino,
          na kolobarje narezano klobaso in dodamo sesekljano
          čebulo. Ko zarumeni, dodamo narezan krompir in ga
          nekaj minut pražimo (kot pražen krompir), primešamo
          kuhane testenine, začinimo z majaronom, peteršiljem,
              soljo in poprom, premešamo in ponudimo
                       kot samostojno jed.
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15