Page 11 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 11

Ocvrte krompirjeve

                        kroglice
                      ˇ
              z bucnimi peškami


              Primeren kulinarični tip krompirja: B, BC


            0,5 dl vode, 50 g masla, 80 g ostre bele moke,
             2 rumenjaka, 500 g kuhanega pretlačenega
          krompirja, 150 g šunke, 50 g praženih bučnih pešk,
                       sol, olje za cvrenje

           Vodo in maslo zavremo, dodamo moko in kuhamo
            toliko časa, da se masa ne prijema več posode.
           Med ohlajanjem (še dokaj topli masi) primešamo
             rumenjaka, skozi tlačilko pretlačen krompir,
            na kockice narezano šunko, sesekljane pražene
                       bučne pečke in sol.
          Iz ohlajenega testa oblikujemo kroglice premera pri-
              bližno 2,5 cm in jih ocvremo v vročem olju.
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16