Page 3 - Recepti krompirjevih jedi Interseme 2018
P. 3

Spremna beseda



          Krompir je zelo uporabljena in razširjena rastlinska
           vrsta v kulinariki. V ponudbi imamo veliko število
             različnih sort, vendar vsaka sorta krompirja
            ni primerna za vse jedi. Raznolikost sort se kaže
             predvsem v različnih kulinaričnih tipih, ki ga
           ocenjujemo po okusu, teksturi in vlažnosti mesa,
              razkuhavanju, vonju ter spremembi barve
          po kuhanju. Tako poznamo različne kulinarične tipe
            in vsak ima svoj pomen. Sorte, ki so v ponudbi,
              preizkušamo tudi ob različnih priložnostih
                  in druženju z našimi obiskovalci.
             Vsako leto sodelujemo na različnih sejmih po
          Sloveniji, redno se udeležujemo Svetovnega festivala
            praženega krompirja, krompir ponudimo tudi
            obiskovalcem naših dnevov polj. Recepte, ki so
           zbrani v Zbirki smo preizkusili, poskusite tudi vi,
            zagotovo vam bodo všeč, samo še pravo sorto
                         morate izbrati.
             Intereseme zagotavlja kakovost krompirjevih
           jedi samo ob dosledni uporabi receptov in sort na
                       www.interseme.si

              Recepti vir: ZKG Krompir (avtorja Kocjan Ačko, Goljat)
   1   2   3   4   5   6   7   8