Sorta: ARIZONA

ARIZONA – Nova sorta za okusen pražen krompir

sorta-arizona-small

Pražen krompir je jed, ki je zagotovo nepogrešljiva nedeljska in praznična jed, na mnogih slovenskih domačijah. Vsaka prava gospodinja se tudi zaveda, da je poleg vseh ostalih sestavin in drobnih skrivnosti, za dober pražen krompir še kako pomembna tudi sorta.

Nova sorta in ponudbe podjetja Interseme d.o.o., je sorta Arizona, ki je nadvse primerna za pripravo praženega krompirja, kar so tudi že potrdili ljubitelji te krompirjeve jedi.

Arizona, je srednje zgodnja sorta, z rumeno kožico in svetlo rumenim mesom. Njeni gomolji so veliki in izenačeni, s plitvimi očesci zaradi česar je ta sorta priljubljena za pridelavo tudi drugod v Evropi. Primerna je za saditev v vseh tipih tal in celo na višje ležečih področjih, kjer je vegetacija krajša.

Posebna odlika sorte je tudi v tem, da se izredno dobro skladišči. Zaradi česar jo lahko pridelujemo tako za sprotno uporabo kot tudi kot krompir za ozimnico.

Nad njo bodo navdušene tudi gospodinje. AB kulinarični tip jo namreč uvršča med krompirje, ki  pri kuhanju v vodi ne razpade. Zaradi te lastnosti je Arizona nadvse primerna sorta za pripravo praženega krompirja, ter tudi pečenje v pečici in celo pireja.