Krompir ADATO

Semenski krompir ADATO

Zrelost: srednje pozna sorta

Barva kožice: svetlo rumena

Barva mesa: svetlo rumena

Gomolji: srednje veliki, podolgovato ovalni s plitvimi očesci

Namen: vsestransko uporabna sorta, BC kuharskega tipa, primerna tako za kuhanje kot tudi za cvrtje in pečenje

Posebnosti/lastnosti/nasvet: sorta ni občutljiva na metribuzin, priporoča se ustrezno preventivno zaščito proti plesni

Krompir CAROLUS

Krompir sorta Carolus

Zrelost: srednje pozna

Barva kožice: rumena

Barva mesa: svetlo rumena

Gomolji: izenačeni ovalni z rdeče obarvanimi plitvimi očesci

Namen: Odlična sorta za pridelavo ekološkega krompirja, BC kuharskega tipa, vsestransko uporabna jedilna sorta, primerna za pomfrit. Dobro se tudi skladišči.

Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta je primerna za vse vrste tal, daje srednje velik pridelek in ima rada dobro pripravljeno ter založeno zemljo.

Dodatno: Tehnološki list

* na voljo samo BIO seme

Krompir DESIREE

Krompir sorta DesireeZrelost: srednje zgodnja do srednje pozna

Barva kožice: rdeča

Barva mesa: svetlo rumena

Gomolji: veliki, podolgovato ovalni s srednje plitvimi očesci

Namen: Za svežo porabo, pomfrit, kuhanje, sorta za splošno porabo, primerna za daljše skladiščenje.

Posebnosti/lastnosti/nasvet: Priporočamo saditev novejših, rodovitnejših in okusnejših sort, kot so MANITOU, SUNSET, ESMEE, saj imajo lepše in bolj izenačene gomolje.

Krompir EXCELLENCY

Krompir sorta ExcellencyZrelost: srednje zgodnja do srednje pozna sorta

Barva kožice: rumena

Barva mesa: svetlo rumena

Gomolji: veliki, podolgovato ovalni, z zelo plitvimi očesci

Namen: Sorta BC kuharskega tipa, za svežo porabo, odlična sorta za čips, pomfrit in pečen krompir.

Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta zagotavlja visoke pridelke lepih gomoljev, odličnih za skladiščenje. Pri izkopu se skušajte izogniti mehanskim poškodbam.

Dodatno: Tehnološki list

Krompir GATSBY

Krompir sorta KresnikZrelost: srednje pozna sorta

Barva kožice: bela

Barva mesa: krem bela

Gomolji: veliki, gladki in izenačeni, ovalne oblike, s plitvimi očesci

Namen: vsestransko uporabna jedilna sorta, primerna za svežo porabo, kuhanje in pečenje

Posebnosti/lastnosti/nasvet: sorta je okusna, ima odlične kulinarične lastnosti in daje visoke pridelke. Rastlina je močna in odporna na plesen, krastavost in črno nogo.

Dodatno: Tehnološki list

Krompir MANITOU

Krompir sorta Manitou

Zrelost: srednje pozna sorta

Barva kožice: svetlo rdeča

Barva mesa: svetlo rumena

Gomolji: podolgovati, srednje veliki, zelo izenačene velikosti in oblike, očesca niso opazna

Namen: Za svežo porabo in daljše skladiščenje, vsestransko uporabna sorta, odlična za kuhanje in praženje, sorta je AB kuharskega tipa, vsestransko uporabna in je nadomestilo za sorto Desiree.

Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta je enostavna za pridelavo saj je odlična v različnih podnebnih razmerah in odporna na posamezne bolezni. Občutljiva je na Sencor, zato priporočamo uporabo drugega pripravka. Manitou je zmagovalec DPK (Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi) leta 2007 in 2009.

Dodatno: Tehnološki list

Krompir RUDOLPH

Krompir sorta Rudolph

Zrelost: srednje pozna sorta

Barva kožice: temno rdeča

Barva mesa: bela

Gomolji: veliki, izenačeni, okroglo ovalni, z rahlimi očesci

Namen: Vsestransko uporabna in odlična jedilna sorta B kuharskega tipa. Priporočamo za proizvodnjo glavnega pridelka, ker se Rudolph odlično skladišči, vse do spomladanske porabe.

Posebnosti/lastnosti/nasvet: Sorta dobro prenaša klimatske neugodnosti in ni občutljiva, zato gomolji ne pokajo in stresi ne povzročajo sekundarne rasti. Ob gnojenju naj bo odmerek dušika manjši, priporoča se nekaj več kalija. Tudi v slabših rastnih pogojih daje izjemno visoke pridelke.

Dodatno: Tehnološki list

Krompir SALAD BLAU

Krompir sorta Salad blueZrelost: zgodnja sorta

Zrelost: srednje pozna sorta

Barva kožice: vijolična

Barva mesa: vijolična

Gomolji: številni, srednje veliki, ovalno podolgovati, s srednje globokimi očesci

Namen: vsestransko uporabna sorta, primerna za svežo porabo in daljše skladiščenje. Uporabljamo jo kot dekoracijo, istočasno pa je zelo okusna.

Posebnosti/lastnosti/nasvet: daje srednje velik pridelek in je dobro odporna na bolezni. Intenzivnost vijolične obarvanosti mesa je odvisna od tipa tal. Sorta SALAD BLAU je iskana v restavracijah in hotelskih kuhinjah kot dekoracija k morskim jedem, odlična je za solate.