Krompirjevi žličniki (blejski ocvrtki)

Potrebujemo:

  • 500 g krompirja
  • 80 g kuhane šunke
  • 1 jajce
  • 100 g ostre bele moke
  • sesekljan peteršilj
  • muškatni orešek
  • sol
  • mleti poper
  • maščoba za cvrenje

Krompir skuhamo v olupkih in ga v olupkih tudi ohladimo. Ohlajenega olupimo, drobno naribamo, dodamo na drobne kocke narezano šunko, sesekljan peteršilj, jajce, moko in začimbe, dobro premešamo, oblikujemo žličnike in jih ocvremo. Uporabimo jih za prilogo, kot samostojno jed ali kot toplo predjed.

Aktualno

Dan krompirja - Ivančna Gorica

Vabimo vas, da se nam pridružite 17. julija 2014 v Ivančni Gorici, ko za vas organiziramo DAN KROMPIRJA ... več>>

 
Dan polja 2014

Raznolikost krompirjevih sort bo prikazana na način, ki ga v Sloveniji do sedaj še ni bilo - 17. julija 2014 na edinstvenem polju INTERSEME ... več>>

Izdelava in gostovanje: TRISTO d.o.o.