O podjetju Interseme d.o.o.

Zgodbo o krompirju gradimo s ciljem, da povežemo najnovejše dosežke na področju ustvarjanja novih sort v svetu in potrebe ter želje pridelovalcev in uporabnikov krompirja.

INTERSEME je podjetje specializirano za trženje semenskega krompirja. Naše poslanstvo je, da slovenskemu pridelovalcu omogočimo uporabo najboljših sort  krompirja in  mu predstavimo zadnje dosežke žlahtnenja v svetu. Zavedamo se, da so slovenski pridelovalce krompirja lahko konkurenčni na skupnem Evropskem trgu  samo, če imajo  na voljo najboljše sorte semena  najvišje kakovosti, ki zagotavlja zdrave in visoke pridelke. Vse sorte, ki jih ponujamo slovenskim proizvajalcem so v Sloveniji preizkušene, poskuse pa izvajamo na 3-4 lokacijah letno po celi Sloveniji.

Interseme je ekskluzivni zastopnik podjetij AGRICO iz Nizozemske in CYGNET PEP iz  Škotske. Agrico iz Nizozemske je vodilni žlahtnitelj novih sort krompirja v svetu in se uvršča med največje proizvajalce semenskega krompirja, CYGNET pa je vodilni žlahtnitelj na Škotskem, kjer vzgajajo predvsem belo mesnate sorte, ki so za Slovenske proizvajalce še posebno pomembne. Na slovenskem trgu imamo vodilno vlogo, ki jo želimo v prihodnje še utrditi.

Agrico in Cygnet Pep sta tudi pridelovalca semena, katerih interni standardi  kvalitete so mnogo strožji od zahtev za trženje, ki jih postavlja Evropska direktiva. Zato je kakovost semena iz Agrica in Cygnet Pep višja od povprečne kakovosti semena na slovenskem trgu.  V Sloveniji se pridelovalci zavedajo pomembnosti zdravega semena, kakovost semenskega krompirja pridelanega pri AGRICU in CYGNET – PEP pa je slovenskim kupcem poznana in cenjena, kar potrjuje tudi visoko zaupanje, ki nam je izkazano.

V naši ponudbi je preko 40 sort, preizkušenih v slovenskih razmerah,poleg sort Agrica in Cygneta imamo v ponudbi tudi ostale najbolj priljubljene in razširjene sorte krompirja, vključno s starimi slovenskimi  sortami Kresnik in Cvetnik.

Zavezanost k visoki kakovosti je naša prioriteta na vseh področjih delovanja, kakovostno seme, odličen prodajni servis in logistika ter svetovanje, naše delo najlepše opiše slogan: